Prima pagină    Harta site-ului    Linia ferbinte    Contacte   

       
Prima pagină  »  Informaţii Utile  »  Anunţuri
Anunţuri
Deschiderea lucrărilor Conferinţei Mondiale a Radiocomunicaţiilor 2015
Publicat: 03.11.2015   

Pe data de 02 noiembrie 2015, în Geneva, Elveţia a început lucrările Conferinţa Mondială pentru Radiocomunicaţii (WRC-15), care  vor derula pe parcursul a 4 săptămâni, 02-27 noiembrie 2015. La WRC-15 participă mai mult de 3800 delegaţi, reprezentanţi ai  statele membre ale  Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), inclusiv şi observatori din partea sectorului privat şi organizaţiilor internaţionale din domeniu. 

La Conferinţă, cu propuneri la unele puncte ale agendei de lucru, participă şi o delegaţie formată din reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Î.S. ”Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio”.    
 Conferinţele mondiale pentru radiocomunicaţii (WRC) sunt organizate la fiecare 3-4 ani, În sarcina WRC se include analiza şi, în caz de necesitate, revizuirea Regulamentului Radiocomunicaţiilor UIT, tratat internaţional, ce reglementează utilizarea spectrului de frecvenţe radio, şi, inclusiv, orbitelor de satelit geostaţionare şi negeostaţionare. Revizuirea se efectuează în baza agendei de lucru, care se determină de către Consiliul UIT în baza recomandărilor WRC precedente. Agenda de lucru preventivă se stabileşte anterior cu 4-6 ani înainte şi Agenda de lucru finală se stabileşte cu 2 ani înaintea cu acordul tuturor ţărilor membre.
            La WRC-15 vor fi examinate circa 32 de întrebări din agenda de lucru dedicate gestionării spectrului de frecvenţe radio pentru diferite servicii de radiocomunicaţii, distribuirea benzilor de frecvenţe şi armonizarea utilizării lor de către diferite sisteme de radiocomunicaţii, modificarea procedurilor de coordonare şi de notificare ale frecvenţelor, etc.
WRC-15 va lua în consideraţie evoluţia rapidă a tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor (TIC), asigurând managementul global al spectrului de frecvenţe radio şi orbitelor de satelit, fapt ce va permite populaţiei beneficieze de serviciile de radiocomunicaţii de cea mai înaltă performanţă.
WRC-15 va examina o serie de probleme-cheie, dintre care pot fi menționate:
1. Comunicaţii mobile în bandă largă: identificarea benzilor de frecvențe suplimentare pentru satisfacerea cererii în creştere rapidă pentru comunicaţii mobile de bandă largă.
2. Monitorizarea mediului şi schimbările climatice: noi alocări pentru serviciile de exploatare a pământului prin satelit cu imagini de mare rezoluție pentru îmbunătăţirea monitorizării mediului la nivel global.
3. Urmărirea zborurilor la nivel mondial în domeniul aviaţiei civile: WRC-15 va lua în considerare alocarea porţiunilor spectrului de frecvențe radio pentru urmărirea zborurilor la nivel mondial destinate imbunătăţirii siguranţei zborurilor în domeniul aviaţiei civile.
4. Sisteme performante de comunicaţii maritime: crearea condiţiilor de utilizare a radiocomunicaţiilor digitale de bord şi sistemelor  de identificare automată la bordul navelor de navigaţie – ridicarea nivelului de siguranţă.
5. Siguranţa rutieră: Alocarea spectrului de frecvenţe radio pentru echipamentele cu rază mică de acţiune - radare de înaltă rezoluţie pentru sistemele de evitare a coliziunilor în vehicule în scopul creşterii siguranţei rutiere.
Adiţional, se va decide asupra celor mai eficiente metode de utilizare a resurselor limitate ale spectrului de frecvenţe radio, al managementului spectrului şi orbitelor de satelit.
Anunţuri

Publicat: 19.03.2016   
Î.S. „Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio” invită societăţile de audit să prezinte oferte pentru participare la concursul de selectare privind auditarea situaţiei financiare a întreprinderii pentru anul 2016. Citeşte mai mult...


© 2019 Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio   |   Site elaborat de MoldData
PAGINA ÎN SUS